Vállalkozásunk 1998-ban alakult TÖRÖK Bt néven egy 1992 óta jól működő, épületgépészeti tervezést és kivitelezést végző társaságból kiválva. A vállalkozás az előző cégben melléktevékenységként folytatott automatizálási és elektromos szerelési kivitelezést folytatja fő tevékenységeként, kamatoztatva a fűtési-, szellőző- és klímarendszerek kivitelezésében és automatizálásában szerzett tapasztalatokat.

2005-ben a cégforma illetve névváltoztatás óta TEMATIK Kft néven, de ugyanazokkal a munkatársakkal és ugyanúgy családi tulajdonban működünk tovább. Sárkeresztúri úti székhelyünket 2010-ben vásároltuk és a hátsó épület befejezése után, még abban az évben beköltöztünk. Jelenleg az első épület átépítése van folyamatban, így belátható közelségbe került, hogy megoldásainkat a készülő bemutató teremben is megtekinthessék és kipróbálhassák ügyfeleink.

Munkamódszerünk

A vállalkozás egy műszakilag képzett és összehangolt munkához szokott csapatból alakult, a tevékenységhez szükséges gépek és eszközök birtokában. A tervezést, fejlesztést, az automatika, ill. erősáramú elosztószekrények építését és a teljes rendszer beüzemelését mindig saját csapatunk végzi, míg nagyobb beruházások esetén a helyszíni nyomvonal szerelési munkákat (kábelezés, légcsatornák és csővezetékek kiépítése) kipróbált alvállalkozóinkra bízzuk. Ezzel a felépítéssel mind a kisebb, mind a nagyobb kivitelezési feladatokat hatékonyan tudjuk elvégezni.

A cég erőssége

Az építési folyamat során az egyik legnehezebb feladat a villamos és a gépész munkák összehangolása. A kivitelezési határok nem annyira egyértelműek, mint más szakágak esetén. Sokszor vannak átfedések, de a legrosszabb, amikor kimarad egy láncszem és ez a vitákon kívül valakinek nem kalkulált plusz költséget jelent. Cégünk az épületgépészeti és a villamos terület közös részeinek összefogásában a legerősebb.

Az épületgépészet és a hozzá kapcsolódó automatika rendszerek egyre bonyolultabbak. A megújuló energiák kihasználása miatt a fűtési, hűtési és szellőző rendszerek üzemmódjai függenek a takarékossági szempontoktól is, amit már a tervezéskor figyelembe kell venni. A probléma mentes üzemeltetéséhez fontos, hogy a kezelő számára áttekinthető és érthető legyen egy ilyen bonyolultabb rendszer működése is. Már a tervezéskor együttműködünk a gépészeti rendszer tervezőjével vagy mi megtervezzük. A teljes rendszer kialakítását figyelembe vesszük és nem szabályozási „szigeteket” hozunk létre.