IPARI CSARNOK, ÜZLETHÁZ

Ipari csarnokok épületgépészeti rendszereinek energiatakarékos szabályozása

A termelési folyamat hőtechnikai igénye, az adott technológia függvényében más és más, míg a dolgozók komfortigénye állandó és jogszabályban előírt. E két követelmény egyidejű biztosítása sokszor vezet energia pazarló megoldásokhoz az átgondoltság hiánya vagy a termelés és az épület üzemeltetés különálló irányítása miatt. Az energia költség alacsony értéken tartása a tulajdonos érdeke, de az alacsonyabb energia felhasználás a cég környezetvédelemi megítélésére is kedvezően hat. Helyszíni felmérésünk alapján az üzem teljes energia.
Épület üzemeltetés támogatása, felügyeleti rendszerek kiépítése

Egy létesítmény üzemeltetése összetett szakmai és gazdasági feladat. A kiterjedt fizikai méretű gépészeti és elektromos hálózat, egy jól kiépített automatikával és felügyeleti rendszer alkalmazásával, alacsony létszámmal is biztonságosan üzemeltethető. A rendszer a változó igényeket lekövető szabályozása jelentős energiát takarít meg az üzemeltetőnek, pontos és naplózott hibajelzéseket ad a gyors javításhoz illetve a karbantartás tervezéséhez.

Elektromos betáplálás átkapcsoló automatika tervezése és kivitelezése

A szünetmentes villamos energia ellátást sok létesítmény típusra jogszabály is előírja, de van ahol a technológa követeli meg. Minél nagyobb a teljesítmény annál bonyolultabb feladat ezt biztosítani. Kis fogyasztású berendezésekhez elegendő egy akkumulátoros tápegység, de egy áruház vagy sportlétesítmény, az irreális beruházási költségek miatt, már generátorról sem látható el teljes mértékben. Az optimális megoldás kialakítása nagyon fontos. A jó felmérés és tervezés a biztonság fenntartása mellett a beruházási költségeket is alacsony értéken tartja.

 

MEZŐGAZDASÁG

Termény szárító és tisztító rendszerek automatizálása

A mai modern termény tisztítás, szárítás és tárolás a modern automatika nélkül nem tudja kiszolgálni az aratás idején jelentkező csúcsterhelést. A többféle üzemmód áttekinthető kiválasztása, a retesz feltételek automatikus átváltása és a szállító rendszerek védelmei mind a fennakadás mentes üzemelést biztosítják. Ha nagyobb üzemzavar keletkezik egy későn észlelt hibából, az komoly fennakadást okoz az aratásban is. Az ebből adódó veszteség jóval nagyobb lehet az automatika áránál.

Siló tárolók hőmérséklet és szint mérése, távfelügyelete